Pintail Duck - сүйікті трофей аңшысы

Pin
Send
Share
Send
Send


Пинстел үйректерін, фотосуреттер мен бейнелерді осы мақалада көресіз - әлемдегі ең әдемі және ең таралған үйректердің бірі. Ол Американың, Еуропаның және Азияның суларында тұрады. Біздің елімізде ол көбінесе таунда, сондай-ақ тайгада кездеседі, бірақ ол орман және өсіп келе жатқан жерлерден аулақ болуға тырысады. Сарапшылардың пікірінше, бұл үйрек үшін аң аулау өте қиын. Неге бізбен танысыңыз.

Бұл үйректің ерекше ерекше атауына ие болды, өйткені құйрықтың ұзындығы бірнеше рет ұзаққа созылған. Ірі мөлшерде бұл құс малярдқа қарағанда сәл аз, өте талғампаз және шапшаң. Пинстелдер судан құстар үшін әдеттегі қонусыз көтеріледі, жылдамдықты жылдам алдайды және өте тез ұшады. Сондықтан осы үйрек үшін аң аулау ең күрделі болып саналады.

Сыртқы сипаттамасы

Көптеген орнитологтар мен аңшыл аңшылардың айтуынша, пинктел шынымен ең тартымды үйректердің бірі. Оның таза денесі мен әдемі түсі бар. Көктемде және жазда ер адам өте қарама-қайшылықты болады. Қоңыр және сұр тондарда қауырсындар көбіне басым болады, бірақ ақ және қара сіңімділікпен араластыру өте әдемі көріністі жасайды. Фотосуретте көрініп тұрғандай, алқызыл түстің түсі бойынша басқа да жапырақты үйректердің көбісі ұқсайды.

Тегіс, әдемі дене ұзартылған мойынмен, тар ұзын құйрығымен, сондай-ақ қанаттарымен белгіленеді. Ересек ерлердің орташа салмағы 600-ден 1300 граммға дейін (тұруға және маусымға байланысты) 400-1000 грамға дейін жетеді. Қанаттарда күлгін айнадағы ерекше күлгін түсте ерекше қола реңкі бар. Бұл үйрек сұлулығының көптеген білгірлерін тартатын ерекшелігі.

Асылдандыру

Осы үйректердің екеуі де, еркектер де жыныстық жетілуіне бір жасқа жетеді, сондықтан, әдетте, олар бірінші жылдың соңына таман. Біріншіден, желтоқсан айының қыстайтын жерлерінде малдың араласуы мен еркектер жұбай бастайды. Әртүрлі позаларда, сіз ұнайтын әйелдің назарын аударуға тырысады. Ол қанаттың өзіндік дыбысы немесе шуыл дыбысын шығара алады.

Әдетте қыстайтын кезде жұптар қалыптасады, сондықтан құстар ұя салатын орындарға серіктестермен келеді. Ерлі-зайыптылар өздерін ұшып, өз елінде тікелей әйелді іздеуді жалғастыруда. Қысқарту - ұйқыдан кейін қайтарылатын ең алғашқы үйректердің бірі. Олар судың беткі қабаты толығымен мұзбен жабылған кезде өзендер мен көлдердің жағасында көрінеді.

Ұрпақтардың басқа түрлерінен айырмашылығы, қылқалам аналықтары балалық шағы өтіп кеткен жерден ұялар салуды жөн көреді. Олар жиі бір-бірінен ажырап, жаңа аумақтарды зерттейді. Құстар ұяға ұя салады, кейде резервуардан 1,5 км қашықтықта. Жыртылған қамысты немесе шөпті көреді. Қоқыс өте аз, үйрек тек шөпті ғана жинап, ұяның периметріне айналады.

Бір ілініс 7-10 жұмыртқадан тұрады. Егер жұмыртқаға бір нәрсе келсе, мысалы, жыртқыш оларды жейді, ал әйел қайтадан кейінге қалдырады. 25 күн бойы жұмыртқаны жұмыртқа тәрізді үйретеді. Балапандарды тез өсіріп, екі сағаттан кейін тоғанға анаға барады. 40 күн өткеннен кейін олар ұшуды біледі.

Өмір сүру және тарату

Күлгін үйрек өте жақсы ұшып, жүзіп кетеді, бірақ ол суды ұнатпайды, сондықтан ол көп уақытын судан артық көреді. Құстар өте үлкен аумақтарға жайылып, Арктикалық құрлықтардың жағалауларына жетеді. Еуропада, Азияда, Америкада орналасады, бірақ Еуразияның батыс бөлігінде ең көп. Біздің еліміздің аумағында күлгін жердің бәрін көруге болады.

Қыстайтын болсақ, тек Англияның құстары ғана емес, сондай-ақ батыста Құрама Штаттарда өмір сүрудің жолын көрсетеді. Басқа жерлерде үйрек қоныс аударады. Еуразияда қыстайтын және қылшықтардың үш аймағы бар. Біріншісі - Еуропаның батыс бөлігі, екіншісі - Қара теңіз жағалауы, Жерорта теңізі мен Батыс Африка, үшінші - Таяу Шығыс, Шығыс Африка және Парсы шығанағы.

Еуропадағы үйрек Бельгияда, Данияда, Испанияда, Италияда, Солтүстік-Батыс Францияда және Ұлыбританияда қыстайды. Мысалы, әлемнің басқа елдерінде, мысалы, Үндістанда қыстайтын кезде, Pintail халық саны ең көп.

Көші-қон және көші-қон

Көптеген басқа үйректер тәрізді кеудешелердің еркектері, сондай-ақ, мольт кезінде аз қозғалады. Маусым айының басында, молктену кезеңіне дейін, драк үйрекшілері ұя салатын жерлерден кетіп, қорғалатын аумақтарға ұшып барады. Мысалы, олар үлкен қамыс көлдерін, үлкен өзені дельталарын немесе төменгі жетектерді таңдайды. Жалғыз бойжеткендер кейде осы аудандарға, сондай-ақ ілінісінен айырылғандарға ұшуға болады. Біздің елімізде пальтямдар ертегілерде Еділ, Обь және Орал өзендерінің дельталарында қалыптастырылады.

Қуат

Ұзын, нәзік мойынның арқасында үйректердің пинтели жеткілікті тереңдіктен азық-түлік ала алады, бірақ олар сирек суға батып, басын суға батырады.

Жалпы, тамақ араласады және негізінен құстардың мекендейтін орындарына байланысты. Мәселен, мысалы, солтүстік аймақта үйрек көп жемшөпті, ал оңтүстігінде - көкөніс. Өсімдік азығынан құс астықты, сондай-ақ түрлі суда өсетін өсімдіктердің бөліктерін, соның ішінде бауырсақ, қопасының және көлдік қамысты көреді.

Көктемде және жазда диетада түрлі моллюскалар, шағын шаян тәрізділер, жәндіктер личинкалары, москитов және қоңыздар пайда болады. Шағын сандар, негізінен солтүстік ендік, үйрек кішігірім балық, жарма, асшаян мен сілекей жейді.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Танымал Санаттар